Utbildningar & kurser

Nedan har vi samlat våra utbildningar och kurser. Tveka inte kontakta oss vid minsta fråga eller fundering!

Du som tar AM- körkort deltar på 8 timmar obligatorisk lärarleddteori. Tiderna för teorin får du när du bokar utbildningen. Du jobbar fortlöpande med teorin via internet på www.elevcentralen.se (finns även app att ladda ner) När du har körkortstillstånd och en ålder av minst 14 år och 9 månader så planerar vi in det praktiska som ska vara minst 4 timmar. 

Om du vill övningsköra privat måste du och den du har tänkt köra med gå en obligatorisk handledarutbildning/ introduktionsutbildning (man behöver inte gå den samtidigt) Eleven måste vara 15 år & 9 månader för att få gå kursen.

När du hör ordet körkort tänker du säkert på körkort för att få köra bil, och det är ju också den absolut vanligaste körkortstypen – behörighet B. Nästan alla som tar B-körkort gör det för att kunna köra bil, men B-behörigheten ger dig också tillåtelse att köra en rad andra fordon.

Riskettan utbildning som har kommit till för att få ner antalet dödade och svårt skadade i trafiken. Utbildningen innehåller föreläsning/diskussioner och värderingsövningar om risker för unga, nyblivna förare i trafiken. Tyngd läggs på att förmedla risken med att köra påverkad av alkohol eller droger. 

Denna del gör dig medveten om de risker som finns med att köra på exempelvis halt underlag.

Du får prova på att köra i olika situationer och hastigheter och upptäcka både dina egna och fordonets begränsningar. Genom utbildningen får du uppleva hur olycksrisken har samband med hastigheten och väglaget. Det ger dig kunskap om vanliga olyckssituationer och insikt i möjligheterna att undvika riskerna samt hastighetens och skyddsutrustningens betydelse vid trafikolyckor.